Möt våra lejon: Balzac Chang

Lionbridge Games Lead IPM i Taipei 


Besök vårt kontor i Taipei, Taiwan för att träffa Balzac Chang, Lead IPM för Lionbridge Games. Balzac är ansvarig för spelinnehållsproduktionen till kinesiska språk och följer lokaliserings- och ljudinspelningsprojekt från start till mål. Han älskar att lära sig mer av sitt kompetenta Lionbridge Games-team och självklart också möjligheten att spela dataspel på jobbet.

Berätta lite om din roll på Lionbridge Games. Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Som Lead IPM i Kina ansvarar jag för spelinnehållsproduktionen för kinesiska språk, vilket omfattar både lokalisering och ljudinspelning. Varje morgon börjar jag med att gå igenom nya förfrågningar och se till att allt flyter på innan projektledarna kommer in. Under dagen har jag personliga möten, leverans- och driftmöten och samtal med andra gaminglabb. Och så kommunicerar jag med samtliga kunder och håller koll på alla våra projekt. Lite senare brukar jag kolla att alla uppgifter är i fas innan arbetsdagen är slut.

Vad gillar du mest med din roll? Vilken är den mest intressanta möjligheten som väntar ditt team i år?

Jag älskar att jobba med mitt fantastiska team, vi delar alla samma värderingar och passion för jobbet. Jag uppskattar också att ingen ifrågasätter varför man spelar dataspel på arbetstid! I år har vi enorma möjligheter att uppnå tvåsiffriga tillväxtsiffror för vår lokaliseringsverksamhet med kinesiskt innehåll.

Vad var det som först väckte ditt intresse för spel? Finns det några spel eller speltrender som du är särskilt förtjust i?

Jag fick min första speldator, en Apple IIe, för länge, länge sedan och har varit såld på spel ända sedan dess. När det gäller spel som är på gång väntar jag otåligt på Cyberpunk 2077. Jag förbeställde spelet för ett tag sedan, men utgivningsdatumet i Kina har flyttats dram till december. Ett annat spel som jag verkligen gillar är Black Myth: Wukong. Jag är förstås också intresserad av nästa generation spelkonsoler som lanserades förra månaden.

Vad tycker du är mest spännande i spelbranschen i dag?

Spelmotorer och maskinvara utvecklas i högre takt i dag än någon trodde var möjligt för bara tio år sedan. Banbrytande spelenheter kan ge spelaren en helt uppslukande upplevelse, vilket visar hur snabbt speltekniken har utvecklats.

Vad gillar du att göra på fritiden?

Jag älskar att spela spel och lyssna på musik på fritiden. Jag har tyvärr inte tid att spela igenom alla mina favoritspel, men jag gillar att kolla på YouTube och spelstreaming. En eller två gånger i månaden spelar jag Forza Horizon 4 online med min underbara systerson.


linkedin sharing button
FÖRFATTARE
Lionbridge Games