Möt våra lejon: Aubrey Balfour

Testningsansvarig i Boise, Idaho


Häng med till Boise i Idaho för att träffa Aubrey Balfour, testningsansvarig på Lionbridge Games. Aubrey leder ett team av testare och sköter kommunikationen mellan sitt team och klienterna. Hon gillar att arbeta i en miljö som värdesätter professionell nyfikenhet och vägledning. På fritiden gillar Aubrey att pyssla och sjunga i operakör.

Vad är din roll på Lionbridge Games?

Som testningsansvarig arbetar jag med både utvecklarna och mina testare för att leverera allt som utvecklarna behöver. Ibland försöker vi även tänka på vad utvecklarna behöver innan de ens insett det själva.

Hur har din resa på Lionbridge sett ut?

Jag började som testare och tack vare min nyfikenhet och kunskapstörst har jag jobbat mig upp till att bli testningsansvarig.

Vad hade du för erfarenhet innan du började på Lionbridge Games?

Innan jag började på Lionbridge Games hade jag arbetat i butik och tagit en kandidatexamen i filosofi. Jag hade ingen utbildning inom it eller systemvetenskap. Men när jag började på Lionbridge Games blev jag del av en gemenskap som främjar lärande, vägledning och professionell nyfikenhet. Så länge du är villig att lära dig kan vi hjälpa dig göra det.

Vad gillar du mest med din roll?

Jag gillar att jag får interagera med många olika sorters människor. Jag pratar med både klienten och testarna, och det är spännande att se hur projektet utvecklas på respektive sida.

Vad är det bästa med att jobba i spelbranschen?

Jag gillar att se alla innovationer som sker varje dag. Ett problem som dyker upp på morgonen är ofta inte bara löst när dagen är slut, utan då har utvecklarna dessutom skapat helt nya spellägen och förutsättningar runt problemet i fråga. Kreativiteten inom spelbranschen är helt makalös.

Vad ser du och ditt team fram emot det här året?

Teamet här i Boise har vuxit en hel del senaste året – både sett till storlek och anseende – och det är härligt när man ser så starkt intresse för spelbranschen och så stora framgångar för vår avdelning. Målet är att växa ännu mer det här året.

Vilket är ditt favoritspel just nu?

Några av mina favoriter är Mass Effect-trilogin och Dragon Age-sagan, men jag är även ett stort fan av RTS – alltså realtidsstrategispel – på PC.

Var bor du? Och vad är det bästa med att bo där?

Jag bor i Boise i Idaho. Jag gillar hur mycket det finns att göra här. Vi har i princip alla sorters mat man kan tänka sig. Vi har även ett brett utbud av museer – vi har ett konstmuseum, ett historiskt museum, ett zoo och ett akvarium. Det finns även vandringsleder, campingplatser och fiskelägen bara några minuter från stan. Dessutom finns det en skidort en timmes bilfärd bort.

Vad ska man besöka som turist?

Framförallt skulle jag rekommendera att besöka World Center for Birds of Prey som grundades av The Peregrine Fund. The Peregrine Funds mål var från början att skydda pilgrimsfalken mot utrotning, och nu har de blivit en internationell organisation vars mål är att skydda alla rovfåglar mot utrotning.

Vad brukar du göra på fritiden?

Jag gillar förstås spel, men jag tycker även om att pyssla. Jag är även medlem i en av operakörerna här i Boise.

Hur känns det att spela på jobbet?

Jag hade aldrig trott att jag skulle jobba med det. Det är så spännande. Vi får se när alla innovationerna sker, långt innan allmänheten gör det. Det är otroligt häftigt att få vara del av något helt nytt på det sättet.


linkedin sharing button
  • #game-testing
  • #blog_posts
  • #gaming
FÖRFATTARE
Lionbridge Games