Möt våra lejon: Jesus Ruelas

Testningsansvarig i Boise, Idaho


Häng med till Boise i Idaho för att träffa Jesus Ruelas, testningsansvarig på Lionbridge Games. Jesus leder ett team av testare och ser till att testningsprojekt flyter på. Han älskar spel och får utlopp för den passionen varje dag i sitt arbete. På fritiden gillar Jesus att vandra och campa.

Vad är din roll på Lionbridge Games?

Jag är testansvarig på vårt kontor i Boise i Idaho. Min huvudsakliga roll är att fungera som en brygga mellan teamet här på kontoret och klienten. Det kräver en hel del samarbete – jag pratar med klienten och skissar upp det övergripande schemat, sen tar jag tillbaka information till vårt team och så kommer vi fram till hur vi kan verkställa planen på bästa sätt. Jag ser också till att mitt team har allt de behöver för att leverera det de ska.

Hur har din resa på Lionbridge sett ut?

Jag har trivts jättebra på Lionbridge Games, särskilt här på Boise-kontoret. Jag började som testare på ingångsnivå för ungefär ett år sen. Jag jobbade hårt på varje projekt och efter ett halvår befordrades jag till testningsansvarig och tog över projektet jag satt med då. Nu leder jag två projekt och stormtrivs.

Vad gillar du mest med din roll?

Jag älskar att arbeta med mitt team på roliga projekt. Jag har haft turen att få jobba med samma personer på två olika projekt nu de senaste nio månaderna, och det blir bara roligare och roligare. När man jobbar på olika projekt med samma personer kan man lära sig och växa tillsammans. Jag gillar även att få en inblick i en rad olika spännande projekt.

Vilket är ditt favoritspel just nu?

Just nu är mitt favoritspel en lite mindre indietitel som heter Escape from Tarkov. Det är ett realistiskt och intensivt skjutspel i förstaperson. Jag och mina vänner har spelat det i fyra år nu, ända sen tidiga alfan, och vi är fortfarande lika sålda på det.

Vad är det bästa med att jobba i spelbranschen?

Jag har alltid älskat spel. Nu när jag jobbar i spelbranschen får jag arbeta med nåt jag brinner för, varje dag. Det känns aldrig som att jag går till jobbet, utan bara som att jag får syssla med nåt jag gillar. Det är förstås ett stort plus.

Vad ser du och ditt team fram emot det här året?

Jag ser fram emot möjligheten att växa mer det här året. Många i mitt team är helt nya inom spelbranschen, och jag gillar att se dem utvecklas i takt med att vi jobbar på nya projekt.

Var bor du? Och vad är det bästa med att bo där?

Jag bor i Boise i Idaho. Det bästa med att bo här är allt man kan hitta på utomhus. Jag är en riktig friluftsmänniska och här kan man gå ut och vandra, campa, cykla längs floden, ja allt möjligt verkligen.

Vad ska man besöka som turist?

När det är varmt rekommenderar jag Greenbelt. Det är en lång gång- och cykelbana längs floden, mitt i centrum. Under vintern är det helt klart skidorterna Bogus och Brundage som gäller, förutsatt att man gillar skidor eller snowboard. Det är alltid kul.

Vad brukar du göra på fritiden?

Jag gillar att spela på fritiden. Men framförallt försöker jag komma ut i naturen. Jag gillar att vandra och campa. När det är varmt brukar jag och mina vänner ge oss ut på flera dagar långa vandringar. Friluftsaktiviteter är aldrig fel.

Hur känns det att spela på jobbet?

När jag spelade spel som liten drömde jag om att en dag jobba i spelbranschen. Och nu får jag göra det. Jag fick lära mig många tekniska grejer i början, men så fort jag fick kläm på dem blev de bara ännu en sak jag gillar med spel. Dels uppskattar man spelen som ren konsument, dels får man en inblick i hur de faktiskt skapas. Jag har lärt mig så mycket under min tid här på Lionbridge Games. Jag är alltid lika taggad på att komma till jobbet och börja arbeta.


linkedin sharing button
  • #game-testing
  • #blog_posts
  • #gaming
FÖRFATTARE
Lionbridge Games